A sportlétesítményeket, természetesen, nem csak a sportolóink vagy a szakosztály támogató tagjai használhatják, bár ez a státusz nem kis előnyökkel jár. Számukra ugyanis nem csak a tárolási díj, hanem a kölcsönzés költsége is lényegesen kedvezőbb.

Ha Ön is szereti a vizet és a természetet, a DMTK vízisport szakosztályának létesítményei és eszközei a rendelkezésére állnak. Csónakházunkat saját hajójának vízre bocsátására is igénybe veheti.

Mivel létesítményeinkben és rendezvényeinken sok vizet és a természetet szerető ember fordul meg, jól ismerjük valamennyiük szándékát és igényeit a vízi sportokkal kapcsolatban. Ráadásul a DMTK egyesület honlapját más, sportot szerető közönség is gyakran látogatja. Ezért az általunk biztosított hirdetési felületeket is érdemes igénybe venni, akár értékesíteni, akár vásárolni szeretne.

Hajótárolás

Víziszakosztályunk fedett helyen biztosít biztonságos tárolót különböző típusú hajónak. A tárolók kényelmesek és biztonságosak, risztóval felszereltek. 


A tárolási szerződés egy évre köttetik, és az árak a szerződés megkötésétől számított egy évig van érvényben. Mivel a z árak a szerződés futamideje alatt változhatnak, új szerződésének megkötése előtt tájékozódjon az árakról, amelyek tartalmazzák a jogszabályokban előírt ÁFA értékét is. Lehetőség van szabadtéri tárolásra is, amely a zárt tárolási díjnak 50%-a. Ebben az esetben azonban mindenki saját felelősségére tárolja a hajóját, illetve egyéb felszereléseit.
 

Érdeklődjön a +36 30 342 7962  telefonszámon.

Czompa Gyula 

 szakosztályvezető 

Hajókölcsönzés

Szakosztályunk eszközeit előzetes megbeszélést követően, szerződésben foglalt feltételek szerint, Ön is bérbe veheti. A csónakháznak nincs meghatározott nyitva tartása. Ezért fontos, hogy előre egyeztessük azt az időpontot, amikor a bérelt eszközöket visszahozza kívánják hozni.  

A csúcsidényben a nagy eszközigényre való tekintettel javasoljuk, hogy előre jelezze bérlési szándékát, ha több hajót szeretne igénybe venni.

Kérjük bérlési vagy a sólya használati igényének minden részletét előre jelezze a (06) 30 342-7962 telefonszámon!

A vízitelep használati díja bérlés esetén 500,- Ft/fő, de minimum 10.000,- Ft. 

A sólya (hajó rámpa) használati díja 2.000,- Ft/alkalom.

A csónakház hétvégén tart nyitva 9-18 óráig.

Bérleti díjak Ár/nap
Kajak 1-es 3.000,- Ft
Kajak 2 -es 3.500,- Ft
Kenu C2-es 2.000,- Ft
Kenu C4-es 2.500,- Ft
Kenu C5/C6-os 3.000,- Ft
Kenu C7-es 3.500,- Ft
Mentőmellény 500,- Ft
Evező* 100,- Ft

*A hajókhoz evezők is tartoznak, és mivel ezek a hajó tészét képezik, külön díjat nem számítunk fel rá.

 

Az eszközök bérléséhez Kölcsönzési szerződés megkötése szükséges. 

Az eszközök minimális bérlési ideje egy nap. A hajókat mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe és a vízen köteles betartani a vízi közlekedés szabályait. A bérlőnek az indulás előtt egy vezetőt kell kijelölnie. A hajókban tartózkodó kiskorúakért és a vízi közlekedési szabályok megszegésének következményeiért a vezetőnek kell jót állnia.  

A vezetés feltétele:

  • betöltött 18. életév
  • úszni tudás
  • kellő gyakorlat a bérelt hajóval kapcsolatban
  • Hajózási Szabályzat ide vonatkozó, megfelelő ismerete

A hajóban a benne tartózkodók számának meg felelő mennyiségű mentőmellénynek kell lenni. A hajóban tartózkodó kiskorú és az úszni nem tudó felnőtt mentőmellényt kötelesek viselni. 

Kenuval a partról vagy más kikötőhelyről elindulni és a menetirányt megváltoztatni csak akkor szabad, ha a vízi közlekedés más résztvevőit ez nem zavarja! 

Ha a hajók más vízi közlekedési eszköz útvonalát keresztezik, mindig a jobbról érkezőnek van elsőbbsége! 

Menetben lévő nagyhajó útvonalát 500 méteren, gyorshajó útvonalát 1000 méteren belül keresztezni, hátulról 60 méternél, oldalról 30 méternél kisebb távolságra megközelíteni tilos! 

Kikötött úszó létesítmény és a part közötti területen (kötelek, tám dorongok, kikötői eszközök alatt és közelében) közlekedni, vagy ott tartózkodni tilos! 

Vízben tartózkodó személyt a csónakkal legalább 10 méter távolságban kell kikerülni úgy, hogy az a csónak és a közelebbi part között maradjon (csónakkal történő mentés esetét kivéve)!

Csónakkal éjszaka, valamint korlátozott látási viszonyok között közlekedni tilos!